ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Άγιος Βασίλειος | Πολιούχος σε Μπραχάμι και Τρίπολη

Στο anthemionflowers θα βρείτε λουλούδια και δώρα για να πείτε χρόνια πολλά στον Βασίλη και την Βασιλική. Γιορτάστε την γιορτή με όμορφα μπουκέτα και συνθέσεις που θα μοιράσουν χαμόγελα.

Άγιος Βασίλειος

Ο Άγιος Βασίλειος γεννήθηκε στη Νεοκαισάρεια του Πόντου, σπούδασε στην Αθήνα σε φιλοσοφικές σχολές και αργότερα έγινε μοναχός, ιερέας και επίσκοπος της Καισαρείας.

Η χριστιανική και πνευματική του ανατροφή μαζί με την ασκητική ζωή και το ποιμαντικό, παιδαγωγικό και φιλανθρωπικό του έργο τον καθιστά Μέγα πνευματικό θεολόγο και Πατέρα της Εκκλησίας. 

Μοίρασε την περιουσία του στους φτωχούς και ασχολήθηκε με την οργάνωση της ελεημοσύνης και φιλανθρωπίας. Έφτιαξε μία ολόκληρη πόλη από φιλανθρωπικά ιδρύματα, γηροκομεία, νοσοκομεία, ορφανοτροφεία και καθιέρωσε την διανομή τροφίμων, ρούχων και χρημάτων σε φτωχές και άπορες οικογένειες.

Έγραψε πολλά βιβλία για την καθοδήγηση των χριστιανών και ίδρυσε πολλά μοναστήρια όπου αρκετοί μαθητές του αφιερώθηκαν στον Θεό.

Μαζί με τον Ιωάννη Χρυσόστομο και Γρηγόριο Θεολόγο αποτελούν τους Τρεις Ιεράρχες και εορτάζονται στις 31 Ιανουαρίου ως προστάτες των γραμμάτων και της παιδείας.

Υπάρχουν πολλές εκκλησίες σε όλη την Ελλάδα που τιμούν την μνήμη του Αγίου Βασιλείου.

Αποστολή λουλούδια στο Μπραχάμι, Άγιος Δημήτριος

Ο Άγιος Δημήτριος βρίσκεται στον Νότιο τομέα της Αθήνας. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό της πόλης αποτελεί το ρέμα Πικροδάφνης, που έχει χαρακτηριστεί ως τόπος ιδιαίτερου περιβαλλοντικού κάλους και καταβάλλεται προσπάθεια για την ανάπλασή του. 

Στην Τουρκοκρατία η περιοχή ανήκε στον Μπραχάμι πασά από τον οποίο προήλθε η ονομασία Μπραχάμι και όλο αυτό το κτήμα διαιρέθηκε σε αγροτεμάχια που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν διάφοροι οικισμοί. 

Η βιοτεχνία, η μεταποίηση, η οικοτεχνία και το εμπόριο αποτελούν κατά κύριο λόγο την βάση της τοπικής οικονομίας.

Αξίζει να δείτε το "Στρογγυλό" το κτίριο που στεγάζεται το 1ο Λύκειο του Αγίου Δημητρίου, και διεκδικεί τον τίτλο του πιο πρωτότυπου σχολείου της χώρας. Τριώροφο, ολοστρόγγυλο, με μεγάλους προβόλους και περσίδες ηλιοπροστασίας είναι βέβαιο ότι θα κινήσει την περιέργεια των περαστικών.

Διασχίζοντας την Αγίου Δημητρίου θα βρείτε την κεντρική αγορά της περιοχής όπου φιλοξενεί πολλά καταστήματα και αρκετές καφετέριες και ταβέρνες.

Αποστολή λουλούδια στην Τρίπολη

Η Τρίπολη είναι μία φιλόξενη και ζεστή πόλη της Πελοποννήσου. Έχει κρατήσει την αρχοντιά της και αποτελεί έναν συνδυασμό ανάπτυξης και παράδοσης. 

Η Τρίπολη είναι μία πόλη με μεγάλη ιστορία καθώς γίνεται το σύμβολο της Επανάστασης, η ηρωική Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη και του Κεφαλά.

Από τον 17ο αιώνα γίνεται το κέντρο του Μοριά. Μετά την απελευθέρωση έχει μια ραγδαία ανάπτυξη τόσο εμπορική όσο και πολιτιστική. Η ανέγερση νεοκλασικών κτιρίων της προσδίδει κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. 

Κάντε μία βόλτα στην πόλη αρχίζοντας με την πλατεία Άρεως, μία από τις ομορφότερες πλατείες της Ελλάδας με τον ανδριάντα του Κολοκοτρώνη γύρω από την οποία υπάρχουν όμορφα νεοκλασικά και μοντέρνας αρχιτεκτονικής κτίρια. 

Ο Μητροπολιτικός Ναός της Τρίπολης, ο Άγιος Βασίλειος, δεσπόζει στο κέντρο της πόλης. Είναι ένας σταυροειδής ναός με τρούλο με τρίπλευρη εξωτερικά αψίδα. Πρόκειται για έναν ναό με άφθονα αλλά αυστηρά διακοσμητικά στοιχεία. Με γνώμονα το ναό χαράχτηκε αρχικά η περιβάλλουσα πλατεία και κατόπιν έγινε όλος ο ρυμοτομικός σχεδιασμός της Τρίπολης.

Δεδομένου ότι η πόλη φιλοξενεί φοιτητές, εμπορικούς αντιπροσώπους και φαντάρους είναι ζωντανή όλο τον χρόνο.