ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η Υπέροχη Αλστρομέρια

Η Αλστρομέρια είναι από τα λουλούδια που δεν τα ξεχνάς εύκολα! Είναι ένα εξωτικό λουλούδι που προέρχεται τις οροσειρές των Άνδεων στη Χιλή, τη Βραζιλία και το Περού. Πήρε το όνομά του από τον Σουηδό επιστήμονα Baron Claus von Alstromer, ο οποίος την ανακάλυψε. Είναι γνωστή και ως το κρίνο του Περού λόγω καταγωγής ή κρίνο των Ίνκας.

Τα φύλλα της είναι πράσινα, φυλλοβόλα και στενά σε σχήμα λόγχης. Τα άνθη της δεν είναι αρωματικά. Έχουν όμως μέγεθος, σχήμα και  ποικιλία των χρωμάτων που εντυπωσιάζουν. Κάθε ένα από τα έξι πέταλα της αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό χαρακτηριστικό: κατανόηση, χιούμορ, υπομονή, υποστήριξη, δέσμευση και σεβασμό. Μερικοί πιστεύουν ότι μία αλστρομέρια στο σπίτι τους θα προσελκύσει νέους φίλους στη ζωή τους.

Ο συμβολισμός

Ο συμβολισμός της αλστρομέριας σχετίζεται με τη φιλία. Αυτός ο συμβολισμός υπάρχει από πολύ παλιά και συνδέεται με την αμοιβαία υποστήριξη μεταξύ δύο ανθρώπων. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτοί οι άνθρωποι είναι φίλοι ή μέλη της οικογένειας. Επίσης, αν κάποιος αγαπημένος σας περνά μια πολύ δύσκολη περίοδο και θέλετε να δείξετε την υποστήριξή σας, τότε θα πρέπει να του χαρίσετε αυτό το λουλούδι.

Συμβολίζει την αφοσίωση, έτσι μπορείτε να χαρίσετε αυτό το λουλούδι σε κάποιον που αγαπάτε αγνά και φιλικά, αλλά όχι με ερωτική αγάπη.

Αν κάποιος ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή, η αλστρομέρια θα ήταν το ιδανικό λουλούδι για να δείξετε την υποστήριξή σας και την αγάπη σας προς αυτό το άτομο.

Η αλστρομέρια είναι ένα λουλούδι που μπορεί να προσελκύσει νέους ανθρώπους όχι μόνο στο σπίτι σας, αλλά και στη ζωή σας.

Αυτό το λουλούδι βοηθάει να είστε ισχυροί και να μην εγκαταλείπετε στις δυσκολίες της ζωής.  

Χαρίζοντας αλστρομέριες σημαίνει ότι θα πρέπει να ακολουθείτε τα όνειρά σας και να πιστεύετε στον εαυτό σας. Μπορείτε να επιτύχετε τους στόχους σας όχι μόνο τους υλικούς αλλά και τους πνευματικούς.

Χρώματα της Αλστρομέριας

Αν σας ενδιαφέρει ο συμβολισμός των λουλουδιών, τότε σίγουρα γνωρίζετε ότι το ίδιο λουλούδι μπορεί να έχει διαφορετικές έννοιες όταν εμφανίζεται σε διαφορετικά χρώματα. Βρείτε παρακάτω το συμβολισμό όλων των χρωμάτων:

Κόκκινο ή ροζ: συμβολίζει την αγάπη. Ιδανικό για έναν φίλο ή ένα μέλος της οικογένειας.

Πορτοκαλί: συμβολίζει τους στόχους και τις φιλοδοξίες που έχετε στη ζωή σας. Μπορεί επίσης να συμβολίζει τη θετική ενέργεια, οπότε αν θέλετε να κάνετε κάποιον χαρούμενο, μπορείτε να επιλέξετε αυτό το χρώμα.

Μωβ: συμβολίζει τη μοναδικότητα και την κομψότητα, οπότε αν νομίζετε ότι ο παραλήπτης σας είναι ξεχωριστός τότε θα μπορούσε να είναι το τέλειο δώρο για αυτό το άτομο.

Κίτρινο: συμβολίζει τη χαρά και την ευτυχία, και μπορείτε να στείλετε για να ομορφύνετε το σπίτι ή το γραφείο.

Λευκό: είναι το σύμβολο της πνευματικής ζωής και της καθαρότητας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως μπουκέτο γάμου ή και ως συλλυπητήριο δώρο.

Η αλστρομέρια είναι ένα ανθεκτικό και καλλωπιστικό φυτό και αξίζει να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, όταν έχει υπερβολική ζέστη σταματά η ανθοφορία του φυτού. Ανθίζει από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Στον κήπο:

Είναι από τα φυτά που αγαπούν τον ήλιο αλλά όχι τον δυνατό μεσημεριανό ήλιο. Για καλύτερα αποτελέσματα, φυτέψτε σε πλούσιο με θρεπτικά συστατικά έδαφος.

Σε γλάστρες:

Οι αλστρομέριες είναι κατάλληλες για καλλιέργεια σε γλάστρες και μπορούν να διατηρηθούν αν βρίσκονται σε δροσερό χώρο με αρκετό ήλιο. Πάντα επιλέγετε μία πλατιά γλάστρα που θα επιτρέψει την ανάπτυξη, καθώς δεν τους αρέσουν οι ρίζες τους να περιορίζονται. Θα πρέπει επίσης να τρέφονται και να ποτίζονται συχνότερα από εκείνα που φυτεύονται στον κήπο.

Είναι απαραίτητο το καλό πότισμα, να μη στεγνώνει το χώμα και να υπάρχει καλή στράγγιση.

Η Αλστρομέρια θέλει συχνό πότισμα, 1-2 φορές τη βδομάδα, άνοιξη και φθινόπωρο. Στους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες ποτίζουμε κάθε 2 μέρες. Χρειάζεται όμως προσοχή: το υπερβολικό πότισμα κατά την περίοδο ανθοφορίας, προκαλεί κιτρίνισμα στα φύλλα και πτώση των ανθέων.

Η προσθήκη λιπάσματος γύρω από το φυτό καθώς και το καθάρισμα από τα σάπια φύλλα και άνθη βοηθούν στην καλύτερη ανάπτυξη του φυτού.

Όσο κρατάτε το φυτό καθαρό και καλά ποτισμένο τόσο λιγότερες ασθένειες και παράσιτα θα προκύψουν. Τα σαλιγκάρια μπορεί να είναι ένα πρόβλημα.

Με την κατάλληλη φροντίδα, οι αλστρομέριες διατηρούνται για αρκετές μέρες κομμένες σε βάζο. Αν θέλετε να απολαύσετε τις αλστρομέριες για περισσότερο καιρό ακολουθήστε τα ακόλουθα βήματα:

Κόψτε τα κοτσάνια διαγώνια και αφαιρέστε τα κάτω φύλλα για να μην ακουμπάνε στο νερό

Τακτοποιήστε τις αλστρομέριες σε καθαρό βάζο με φρέσκο νερό και τροφή για τα λουλούδια

Αποφύγετε την άμεση επαφή με τον ήλιο, με φρούτα και να μην βρίσκονται κοντά σε κεντρική θέρμανση

Αφαιρέστε τα μαραμένα άνθη και αλλάξτε τακτικά το νερό στο βάζο

Η μακροζωία, η ανθεκτικότητα και οι πολύχρωμες ποικιλίες της αλστρομέριας την έχουν καταστήσει ένα από τα αγαπημένα λουλούδια. Είναι υπέροχα λουλούδια που θα ομορφύνουν οποιοδήποτε χώρο και είναι κατάλληλα για να στείλετε σε κάθε περίσταση. Επιλέξτε την αγαπημένη σας σύνθεση από την μεγάλη ποικιλία σε πολλά χρώματα στο κατάστημα λουλουδιών Anthemion!