ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Αποστολή λουλουδιών Πειραιάς-Κέρκυρα

Άγιος Σπυρίδωνας 12 Δεκεμβρίου

Πολιούχος της πόλης είναι ο Άγιος Σπυρίδων, Κύπριος, από φτωχή οικογένεια που χειροτονήθηκε Επίσκοπος. Η ιστορία της Κέρκυρας είναι βαθιά συνδεδεμένη με τον Άγιο Σπυρίδωνα. Μερικά από τα θαύματα του, όπως η σωτηρία των κατοίκων από λιμό, η απομάκρυνση των Τούρκων που πολιορκούσαν το νησί, η απαλλαγή του νησιού από την επιδημία της πανούκλας, αποδείχθηκαν σωτήρια για το νησί.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ 

Ο Πειραιάς είναι μία πόλη με συναρπαστική ιστορία, που αποτέλεσε σημαντικό εμπορικό, πολιτισμικό και βιομηχανικό κέντρο ανά τους αιώνες.

Κατά την διάρκεια της Μικρασιατικής καταστροφής ο Πειραιάς δέχθηκε έναν σημαντικό αριθμό προσφύγων με αποτέλεσμα το προσφυγικό στοιχείο να συμβάλει στην διαμόρφωση του πολιτισμικού χαρακτήρα της πόλης. Μετά το τέλος του πολέμου ξεκίνησε η ανασυγκρότηση της πόλης και σε συνδυασμό με την άνθηση της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας μετέτρεψε τον Πειραιά στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ανατολικής Μεσογείου το οποίο δέχεται μεγάλο αριθμό επιβατικών, εμπορικών και κουραζιερόπλοιων.

Αξίζει να γνωρίσετε το νεοκλασικό Δημοτικό Θέατρο, διατηρητέα νεοκλασικά κτίσματα, το Αρχαιολογικό και Ναυτικό Μουσείο Ελλάδας καθώς επίσης και εντυπωσιακά και μοντέρνα κτίρια όπως το στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και το γήπεδο του Ολυμπιακού το Γ. Καραϊσκάκης.

Το Μικρολίμανο είναι από τα ωραιότερα σημεία του Πειραιά καθώς θυμίζει νησί του Αιγαίου. Μπορείτε να απολαύσετε τις βόλτες στην προκυμαία, τα εστιατόρια και τα καφέ με θέα την θάλασσα.

Αξίζει να θαυμάσετε τα επιβλητικά αρχοντικά, τα διώροφα νεοκλασικά και τις επαύλεις του 19ου αιώνα από την ωραιότερη συνοικία του Πειραιά την Καστέλλα. Οι ανηφορικοί της δρόμοι προσφέρουν πανοραμική θέα μέχρι την Βουλιαγμένη.

Η ακτή και η μαρίνα της Ζέας, το Χατζηκυριάκειο, η Πειραϊκή είναι πανέμορφες περιοχές του Πειραιά που αποτελούν το αγαπημένο χώρο αναψυχής για ντόπιους και επισκέπτες.

Κοσμοπολίτικος αλλά και γραφικός, εναλλακτικός, μοντέρνος αλλά και κλασικός, πάντα ολοζώντανος και κεφάτος, ο Πειραιάς δεν σταματάει να εκπλήσσει με τα πολλά και διαφορετικά του πρόσωπα.

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΟΥΚΕΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Κέρκυρα χαρακτηρίζεται από το έντονο βενετσιάνικο στοιχείο αλλά επίσης έχει και πολλές αγγλικές και γαλλικές επιρροές. Είναι κοσμοπολίτικη πόλη που αποπνέει μία αίσθηση αρχοντιάς με πολλά γνωστά αξιοθέατα. Μερικά από αυτά είναι η μεγάλη πλατεία Σπιανάδα, που είναι η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, το Παλιό και το Νέο Φρούριο, το Δημαρχείο (Θέατρο Σαν Τζάκομο), το Κανόνι, το Μον Ρεπό και τα Μουσεία Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Ιστορίας.

Για τον Σπύρο και την Σπυριδούλα οι έμπειροι ανθοδέτες μας έχουν δημιουργήσει τις πιο εμπνευσμένες συνθέσεις και μπουκέτα.