ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Απλές συμβουλές φροντίδας της Αζαλέας

Η αζαλέα είναι ένα αγαπημένο με ωραίο φύλλωμα και εντυπωσιακή ανθοφορία. Αν και  θεωρείται φυτό  εσωτερικού χώρου υπάρχουν και αρκετά είδη που αναπτύσσονται ως φυτά εξωτερικού χώρου. Προέρχεται από την Ινδία και την Κίνα, όπου φυόταν στις ορεινές περιοχές του Καυκάσου.

Η εμφάνισή της αζαλέας ποικίλει. Μπορεί να την βρείτε σε ένα μικρό γλαστράκι ύψους 20 εκατοστών αλλά και ως θάμνο, ύψους 6 μέτρων. Πρόκειται για ένα ξυλώδη θάμνο με περισσότερα από 3000 είδη
Μας χαρίζει πλούσια, και μερικές φορές αρωματικά λουλούδια σε σχήμα τρομπέτας, τα οποία ανάλογα με την ποικιλία μπορούν να έχουν διάμετρο από 2 ως 10 εκατοστά.
Τα άνθη της είναι συνήθως ροζ αλλά υπάρχουν και σε λευκό, κίτρινο, κόκκινο, κρέμα γάλακτος, καθώς και δίχρωμα, όπως ροζ με λευκές άκρες ή λευκό με ροζ στο κέντρο. Τα πέταλά της μπορεί να είναι διπλά ή και με κυματοειδής υφή.

Οι αζαλέες ανθίζουν στα τέλη του χειμώνα ή στις αρχές της άνοιξης και διατηρούνται σε ανθοφορία μέχρι και το καλοκαίρι. Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή να αγοράσετε και να χαρίσετε την αζαλέα. Τότε είναι γεμάτη χρώμα και μπουμπούκια.
Αν την φροντίσετε με αγάπη και μεθοδικότητα η αζαλέα θα διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στην γλάστρα ή τον κήπο σας.

Μερικές απλές συμβουλές φροντίδας της Αζαλέας:  

Ηλιακό φως: Οι αζαλέες προτιμούν το άφθονο πρωινό φως. Αποφύγετε τις περιοχές με μεσημεριανό ή απογευματινό ήλιο και μην την τοποθετείτε σε σημείο με άμεσο ηλιακό φως. 

Θερμοκρασία:  Οι αζαλέες αγαπούν τα δροσερά σημεία: Η ιδανική θερμοκρασία  για αυτό το φυτό κυμαίνεται ανάμεσα στους 10 με 13°C, ενώ την περίοδο της ανθοφορίας της η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει στους 12 με 15 °C. 

Χώμα: Οι αζαλέες χρειάζονται όξινο χώμα. Προσθέτοντας στην επιφάνεια του εδάφους τύρφη, λειωμένα φύλλα και φλούδες μπορείτε να τις βοηθήσετε να δημιουργήσουν το ιδανικό γι αυτές περιβάλλον. Αν την φυτέψετε σε κήπο με βαρύ αργιλώδες χώμα, μην την φυτέψετε βαθιά και φροντίστε να προσθέσετε λίγο ελαφρύ χώμα κοντά στις ρίζες.

Λίπανση: Αν η αζαλέα σας χρειάζεται ενίσχυση και θεραπεία, η καλύτερη περίοδος για να την λιπάνετε είναι μετά το τέλος της ανοιξιάτικης ανθοφορίας. Αναζητήστε  λίπασμα ειδικό για αζαλέες.

Υγρασία: Οι αζαλέες προτιμούν τα δροσερά σημεία αλλά θα πρέπει να επιλέξετε χώμα με καλή αποστράγγιση.  Για να διατηρήσετε την υγρασία καλύψτε το πάνω μέρος του εδάφους με φύλλα.

Πότισμα:  Όπου και αν φυτέψετε την αζαλέα θα πρέπει να την ποτίζετε τακτικά, κάθε δεύτερη μέρα. Αν το νερό είναι μαλακό, η αζαλέα θα το εκτιμήσει ιδιαίτερα. Σε  περίοδο ξηρασίας καλό είναι να σκαλίζετε το χώμα της λίγο πριν το πότισμα για να είστε σίγουροι ότι το νερό φτάνει βαθιά στις ρίζες.

Φροντίδα: Θα πρέπει να περιποιείστε συχνά την  αζαλέα, να αφαιρείτε τα ξερά άνθη και φύλλα αλλά και να την κλαδεύετε μετά το τέλος της ανθοφορίας της, στις αρχές του φθινοπώρου.  

Μην ανησυχείτε αν τους φθινοπωρινούς μήνες κιτρινίσουν και πέσουν κάποια φύλλα. Μερικές αζαλέες είναι φυλλοβόλες, και τα αειθαλή φυτά ρίχνουν ορισμένα από τα φύλλα τους το φθινόπωρο. Αν αυτό συμβεί κάποια άλλη εποχή του χρόνου, μπορεί να σημαίνει ότι το φυτό σας υποφέρει από υπερβολική ζέστη και έλλειψη νερού. Για να το αντιμετωπίσετε ποτίζετε τακτικά, ψεκάστε το φυτό με νερό απαλλαγμένο από ιόντα ασβεστίου και μετακινήστε την  γλάστρα σε πιο δροσερό σημείο.

Αν και εσείς θέλετε να αποκτήσετε η να χαρίσετε αυτό το υπέροχο φυτό, αγοράστε το από το Online ανθοπωλείο μας, anthemionflowers και εμείς θα το αποστείλουμε άμεσα και με ασφάλεια.