ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δευτέρα 6 Μαίου γιορτάζει ο Γιώργος και η Γεωργία, χαρίστε τις ευχές με ένα κλικ !

Ζέρμπερα χρώμα, στυλ και ανανέωση!

Ζέρμπερα, πολύχρωμο, φωτεινό  και χαρούμενο λουλούδι που δίνει στυλ στην διακόσμησή σας και ανανεώνει τη διάθεσή σας. Αυτό το έντονο αλλά και άοσμο λουλούδι ταιριάζει με κάθε μορφή styling και στολισμό.

Μας έρχεται από τη Νότια Αφρική, την Ασία, τη Νότια Αμερική και την Τασμανία και είναι μέλος της σύνθετης οικογένειας Asteraceae ή Compositae.

Τα χρώματα και σχήματα της ζέρμπερας είναι απρόσμενα πολλά!

Τα συνήθη χρώματα είναι το λευκό, το κόκκινο, το πορτοκαλί, το κίτρινο, το ροζ, το λιλά και το μοβ. Οι ζέρμπερες είναι διαθέσιμες και σε διχρωμία, ακόμη και σε πολυχρωμία, με εντυπωσιακούς συνδυασμούς που προέρχονται από τα βασικά χρώματά της.  Αυτό το λουλούδι έχει επίσης διάφορα σχήματα, όπως τα μονόκλινα ή  δίκλινα άνθη, τα pom-pom και άλλα.  Κάθε χρόνο παράγονται περίπου 900 εκατομμύρια ζέρμπερες που προέρχονται από 600 διαφορετικές ποικιλίες.

Στο κέντρο της ζέρμπερας σχηματίζεται μια όμορφη καρδιά σε μαύρο ή πράσινο χρώμα.

Αν θέλετε να φροντίσετε τη ζέρμπερα με τον καλύτερο δυνατόν  τρόπο και να εξασφαλίσετε μια μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής της στο βάζο, τα βήματα  περιποίησης που πρέπει να ακολουθήσετε είναι απλά:

• Επιλέξτε ένα καθαρό βάζο και γεμίστε το με νερό της βρύσης σε θερμοκρασία δωματίου.

• Κόψτε τους μίσχους διαγώνια, από 3 έως 5 cm, με ένα κοφτερό μαχαίρι ή καθαρό κλαδευτήρι.

• Μην ξεχνάτε να ανανεώνετε τακτικά το νερό του βάζου

• Μην τοποθετείτε τις ζέρμπερες σε  σημεία με άμεση έκθεση στον ήλιο ή κοντά σε στην κεντρική θέρμανση.

• Τοποθετείτε τις ζέρμπερες μακριά από φρούτα. Τα φρούτα εκπέμπουν το αέριο αιθυλένιο που προκαλεί γρήγορη γήρανση στα λουλούδια

Ο Συμβολισμός της ζέρμπερας

Οι ζέρμπερες είναι από τα λίγα λουλούδια που δεν έχουν καμία επίσημη συμβολική σημασία. Παρόλα αυτά με την ποικιλία χρωμάτων και την φωτεινότητά τους  έχουν συνδεθεί με το κέφι και την ευθυμία καθώς  είναι από τα λουλούδια που πραγματικά ομορφαίνουν τη ζωή μας.

Ένα υπέροχο μπουκέτο με ζέρμπερες ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Σε στολισμό γάμου, βάπτισης, επέτειο, γιορτή ή γενέθλια.

Οι Ζέρμπερες είναι το ιδανικό λουλούδι για να  δημιουργήσετε  μια όμορφη και κομψή πρόταση διακόσμησης. Συνδυάστε διαφορετικά χρώματα και σχήματα και να δημιουργήσει υψομετρικές διαφορές και μια αίσθηση ανέμελης και αέρινης διακόσμησης.

Τοποθετώντας ζέρμπερες σε ένα χρωματιστό βάζο, σε ένα γυάλινο βάζο ή  σε μικρά  μεμονωμένα βάζα δημιουργείτε μια πρωτότυπη και ανατρεπτική πρόταση διακόσμησης.

Οι ζέρμπερες συνδυάζονται πολύ ωραία και  με πράσινα μήλα στο βάζο σας!

Σε διάφορα χρώματα ή μονόχρωμία! Η επιλογή είναι δική σας.

Στο Anthemionflwers.com  θα βρείτε όμορφες ιδέες για μπουκέτα ή συνθέσεις με ζέρμπερες και άλλα λουλούδια. Γνωρίστε εδώ τη συλλογή μας εδώ! www.anthemionflowers.com. Όποια σύνθεση ή ανθοδέσμη και να διαλέξετε εμείς αναλαμβάνουμε την αποστολή των λουλουδιών όπου επιθυμείτε σε όλη την Ελλάδα με δωρεάν μεταφορικά και με αυθημερόν παράδοση από το ανθοπωλέιο μας.