ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

12+1 Φυτά για καλή τύχη και θετική ενέργεια

Εντάξει, παραδεχθείτε το, αγαπάτε τα φυτά, σας αρέσει πολύ να διακοσμούν το βάζο ή τον χώρο σας, αλλά θέλετε και να σας χαρίζουν θετική ενέργεια και να σας φέρνουν τύχη. Και αυτό το κριτήριο περνάει από την σκέψη σας κάθε φορά που επιλέγετε ένα φυτό ή ένα λουλούδι για το κήπο, το μπαλκόνι ή το σαλόνι σας.
Ας ανακαλύψουμε μαζί κάποια φυτά που σας βοηθούν όχι μόνο να απαλλαγείτε από την αρνητική ενέργεια αλλά και να δημιουργήσετε τις ιδανικές συνθήκες για ευεξία, χαλαρή διάθεση και μια ανεπανάληπτη αίσθηση ευημερίας και αναζωογόνησης.

Το Γιασεμί 
Αγαπημένο φυτό το γιασεμί προσελκύει θετική ενέργεια και βοηθά στην ενίσχυση των σχέσεων. Η γλυκιά και ευχάριστη μυρωδιά του όχι μόνο μας θυμίζει τις καλοκαιρινές ξέγνοιαστες στιγμές των διακοπών μας, αλλά ηρεμεί το μυαλό και χαρίζει θετική  ενέργεια. Καλό είναι, όταν το τοποθετείτε σε εσωτερικούς χώρους, να είναι κοντά σε παράθυρο και να βλέπει προς το νότο. Αντίθετα, στον κήπο, θα πρέπει να τοποθετηθεί  βόρεια, ανατολικά ή βορειοανατολικά.

Τα Μπαμπού 
Όλοι κάποια στιγμή είχαμε στο σπίτι μας ένα μπαμπού αλλά πόσοι ξέρετε ότι το μπαμπού εδώ και χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιείται στην Ασία ως σύμβολο της καλής τύχης και της ευημερίας;  Σύμφωνα μάλιστα με το φενγκ σούι, το κάθετο σχήμα του μπαμπού αντιπροσωπεύει το στοιχείο του ξύλου που επηρεάζει την ζωτική μας ενέργεια και τη σωματική μας δραστηριότητα. Για καλύτερα αποτελέσματα, τοποθετήστε το σε γωνία με  χαμηλό φωτισμό και μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Διατηρείστε το σε γυάλινο μπολ με περίπου 2,5 εκατοστά απεσταγμένο ή καθαρισμένο νερό.

Ο Κρίνος ή τα λίλιουμ
 Γνωστός και ως κρίνος της ειρήνης πιστεύεται ότι προσφέρει πνευματική, ψυχική και σωματική υγεία.  Βελτιώνει τη ροή της ενέργειας στο σπίτι, καθαρίζει τον αέρα και εξουδετερώνει  επιβλαβή  εσωτερικά αέρια. Για καλύτερη ανάπτυξη τοποθετήστε τον    σε σκιερό ή σκοτεινό περιβάλλον, π.χ. σε μια γωνία. 

Η Ορχιδέα 
Από τα πιο κλασικά και αγαπημένα λουλούδια ή φυτά εσωτερικού χώρου, η ορχιδέα   προσελκύει θετική ενέργεια και βελτιώνει ταυτόχρονα την ενέργεια του σπιτιού και τις συνθήκες διαβίωσης των οικοδεσποτών. Η ορχιδέα έχει ένα γλυκό και ευχάριστο άρωμα που ενισχύει την διάθεση ενώ τα λουλούδια της διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα.  Οι ορχιδέες απελευθερώνουν οξυγόνο το βράδυ,  έτσι αν επιλέξετε να την τοποθετήσετε στην κρεβατοκάμαρα θα δείτε την ποιότητα του ύπνου σας να αλλάζει σημαντικά.

Το Δενδρολίβανο 
Το δενδρολίβανο, είναι ένα φυτό που φέρνει εσωτερική γαλήνη και πραγματικά προάγει τη σωματική και ψυχική σας ευεξία ενώ βοηθά στην απομάκρυνση βλαβερών τοξίνων και στον καθαρισμό του αέρα. Η μυρωδιά του δενδρολίβανου έχει τη μαγική ιδιότητα να βελτιώνει άμεσα την διάθεσή, να μειώνει την κούραση, να καταπολεμά το άγχος, να βελτιώνει τη μνήμη και να  διώχνει την αϋπνία. Διατηρείται σε ηλιόλουστο σημείο και δεν χρειάζεται υπερβολικό πότισμα

Η Αλόη 
Το φυτό που θεραπεύει σχεδόν τα πάντα και φέρνει καλή τύχη και θετική ενέργεια.  Είναι γνωστό πια σε όλους ότι η αλόη προσελκύει την ευημερία και την ευεξία σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού και αν τοποθετηθεί. Γνωστή και για τα πολλά επουλωτικά της οφέλη του. Προτιμά το έμμεσο ηλιακό φως ή το τεχνητό φως ενώ πρέπει να την ποτίζετε τακτικά. Μισεί το στάσιμο νερό, οπότε πρέπει να φροντίσετε να έχει καλή αποστράγγιση.  

Ο Βασιλικός
Το απόλυτο φυτό του καλοκαιριού δεν είναι γνωστό μόνο γιατί  διώχνει τα κουνούπια αλλά και γιατί καθαρίζει τον αέρα από την αρνητική ενέργεια. Εκπέμπει οξυγόνο 20 ώρες την ημέρα, απορροφά τα επιβλαβή αέρια από το περιβάλλον και είναι ένα   ισχυρό αντιοξειδωτικό με αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις. Μάλιστα πολλοί θεωρούν ότι ο βασιλικός έχει και πνευματική θεραπευτική επίδραση ειδικά όταν το φυτό τοποθετείται σε βόρεια, ανατολικά ή βορειοανατολικά σημεία.

Ο Κισσός 
Σύμφωνα με το φενγκ σούι ο κισσός παράγει μια θετική ροή ενέργειας που προσκαλεί και κλειδώνει  την καλή τύχη.  Eίναι γνωστός και σαν χρυσός πόθος. Για να μειώσει δραστικά  το άγχος, το στρες και τις αρνητικές σκέψεις τοποθετήστε το φυτό μπροστά σε κάποια  γωνία με τους  βλαστούς  του προς τα πάνω.

Το Χρυσάνθεμο 
Το χρυσάνθεμο λειτουργεί σαν καθαριστικό του αέρα και απομακρύνει τις τοξίνες από το σπίτι αντιπροσωπεύοντας την καθαρότητα και την ειλικρίνεια, Το χρυσάνθεμο προωθεί την ευημερία και συμβολίζει την μεγάλη διάρκεια ζωής και προσφέρει μια αίσθηση ηρεμίας.

Ο Κάκτος
Ο κάκτος έχει την ικανότητα να αποκρούει το φθόνο, να διώχνει τους εισβολείς, τα κακόβουλα άτομα, τους υποκριτές και να απορροφά την αρνητική ηλεκτρομαγνητική ενέργεια από τις οικιακές συσκευές.  Συνεπώς, οι  κάκτοι δεν αποτελούν μόνο μια πολύ όμορφη διακοσμητική πρόταση αλλά φροντίζουν για την θετική ενέργεια του χώρου σας.  

Ο Φοίνικας αρέκα 
Καθαρίζει υπέροχα τον αέρα και διώχνει  τις βλαβερές τοξίνες, ενώ τα φύλλα του φυτού αυτού,  έχουν μια χαριτωμένη ροή που χαρίζει θετική ενέργεια σε ένα σπίτι  ή γραφείο. 

Η Παχύρα
Γνωστό και ως Money tree, είναι ένα φυτό που φέρνει τύχη και χρήματα. Η παχύρα αποτελεί ένα φυτό που συναντάμε πολύ συχνά σε εργασιακούς χώρους καθώς δεν είναι καθόλου απαιτητικό σε φροντίδα φυτό

Το Φασκόμηλο
Οι πιο  πολλοί από εσάς δεν το ξέρετε αλλά το  φασκόμηλο περιέχει πολλές θετικές  ιδιότητες που βοηθούν στον καθαρισμό του αέρα αλλά και την απομάκρυνση αρνητικών  συναισθημάτων, όπως ο φόβος.  Εξασφαλίζει τη καλή ροή της θετικής ενέργειας στο σπίτι και πολλοί τον χρησιμοποιούν για ιατρικούς σκοπούς. Αποφεύγετε να τον τοποθετήσετε σε σημεία ξηρά ή με χαμηλή υγρασία.

Αν και εσείς αναζητάτε λύσεις για καλύτερη διάθεση στον χώρο σας και ευεξία, κάποιο από τα παραπάνω φυτά θα σας βοηθήσει. Επισκεφτείτε το online ανθοπωλείο μας για να βρείτε το φυτό που θα διακοσμήσει τον δικό σας χώρο