ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δευτέρα 6 Μαίου γιορτάζει ο Γιώργος και η Γεωργία, χαρίστε τις ευχές με ένα κλικ !

Άγιος Αθανάσιος 18/1 - Αποστολή λουλουδιών σε Αμφιλοχία και Κυπαρισσία

ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Ο Άγιος Αθανάσιος διακρίθηκε για τους μακροχρόνιους αγώνες υπέρ της πίστης και εναντίον της αίρεσης του Αρειανισμού. Η μνήμη του εορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Ιανουαρίου από την Ορθόδοξη Εκκλησία και στις 2 Μαΐου από την Καθολική Εκκλησία.

Ο Αθανάσιος γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια από χριστιανούς γονείς. Ο τοπικός επίσκοπος Αλέξανδρος πήρε υπό την προστασία του και ανέλαβε τις σπουδές και την γενική μόρφωση του Αθανάσιου. Με τον καιρό έγινε γραμματέας του επισκόπου και σε ηλικία 24 ετών χειροτονήθηκε διάκονος.

Η ρητορική δεινότητά του και η απροσδόκητη μαχητικότητά του προκάλεσε τον θαυμασμό εχθρών και φίλων με αποτέλεσμα η φήμη του να εξαπλωθεί σε Ανατολή και Δύση. Ο Αθανάσιος έγινε το σύμβολο για τους ορθοδόξους στους αγώνες τους και σύμφωνα με την διδασκαλία του συντάχθηκαν τα πρώτα επτά άρθρα του Συμβόλου της Πίστεως. 

Μετά τον θάνατο του Επισκόπου Αλέξανδρου κλήρος και λαός έχρισαν Επίσκοπο τον Αθανάσιο σε ηλικία 33 ετών. Ο Αθανάσιος συνεχίζει τον αγώνα του κατά του Αρειανισμού αλλά υψηλά ιστάμενοι οπαδοί του Αρείου κατορθώνουν να τον εξορίσουν. Μετά τον θάνατο του Μεγάλου Κωνσταντίνου ανακλήθηκε η εξορία του και γύρισε στην Αλεξάνδρεια.

Ο Μέγας Αθανάσιος διετέλεσε Πατριάρχης Αλεξανδρείας επί 46 έτη, 16 από τα οποία τα πέρασε στην εξορία, πότε στην Δύση και πότε στην έρημο. Κοιμήθηκε στις 2 Μαΐου σε ηλικία 78 ετών. Συνέγραψε πολλά έργα, λόγους και επιστολές για να αντικρούσει τους ειδωλολάτρες.

Του δόθηκε ο τίτλος Μέγας για τους αγώνες του υπέρ της Ορθοδόξου πίστεως και για την αγιότητά του. Πήρε μαθήματα αγωνιστικότητας, νηστείας, αγρυπνίας, προσευχής, αρετής και αγιότητας από τον καθηγητή της ερήμου, τον Άγιο Αντώνιο, όπου έγραψε την βιογραφία του.

Είναι ο πολιούχος Άγιος του Διδυμοτείχου, της Ιστιαίας, της Αμφιλοχίας, της Αμαλιάδας, των Κουφαλίων, του Χρυσού Σερρών, της Κυπαρισσίας, του Αδένδρου, της Κύμης και της Παιανίας.

Πείτε χρόνια πολλά λουλούδια στον Αθανάσιο και την Αθανασία.

Αποστολή λουλουδιών στην ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ

Η Αμφιλοχία είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε δύο λόφους στο εσωτερικό σημείο του όρμου του Αμβρακικού κόλπου. Για αιώνες αποτελεί την μοναδική δίοδο από την Δυτική Στερεά Ελλάδα προς την Ήπειρο.

Ο συνδυασμός του ορεινού όγκου με την θάλασσα αποτελούν ένα φυσικό καταφύγιο προστασίας των σκαφών από τους ανέμους. 

Η οικονομική ζωή της πόλης στηρίζεται στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων, την κτηνοτροφία, την αλιεία, το εμπόριο και τον τουρισμό. Είναι γνωστή για τα τυριά της (πεκορίνο και κεφαλογραβιέρα) και τα θαλασσινά της.

Μπαίνοντας στην πόλη της Αμφιλοχίας θα αντικρύσετε το ''στρογγυλό'', το σημείο όπου οι ψαράδες εκθέτουν τους θησαυρούς τους στην παραλιακή λεωφόρο. Μια σειρά από καΐκια παραταγμένα κατά μήκος του κόλπου συνθέτουν μία γραφική εικόνα της πόλης. 

Πολλά καφέ, εστιατόρια, ταβέρνες και μπαρ δίνουν στον επισκέπτη την ευκαιρία να απολαύσουν από το πρωί ένα χαλαρό καφέ, καλό φαγητό, ή έντονη νυχτερινή ζωή.

Η παραλιακή οδός καταλήγει στις δύο παραλίες της Αμφιλοχίας την παλιά και την νέα πλαζ όπου μπορείτε να κολυμπήσετε.

Μία βόλτα στα σοκάκια στο κέντρο της πόλης θα σας βοηθήσει να θαυμάσετε τα υπέροχα νεοκλασικά κτίρια, τα παραδοσιακά καφενεία καθώς και σύγχρονα μαγαζιά.

Αξίζει να επισκεφτείτε τους καταρράκτες του Αγίου Βαρβάρου, δέκα λεπτά οδικώς από το κέντρο και να απολαύσετε ένα θαυμάσιο τοπίο της φύσης.

Η Αμφιλοχία είναι γνωστή ως ''η νύφη του Αμβρακικού'' λόγω της γεωγραφικής της θέσης, της χαρισματικής της ομορφιάς και την αγάπη των κατοίκων της.

Αποστολή λουλουδιών στην ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Η Κυπαρισσία υπάγεται στον Δήμο Τριφυλίας του νομού Μεσσηνίας. Η αμφιθεατρική της θέση την κάνει μία από τις ομορφότερες πόλεις αφού δίνει την δυνατότητα στον τουρίστα να απολαύσει την πανοραμική θέα στο Ιόνιο πέλαγος.

Η Κυπαρισσία είναι χωρισμένη στην παλαιά Άνω Πόλη και στην Νέα ή Κάτω Πόλη. Η Άνω Πόλη έχει κηρυχθεί παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός με τα πολλά και διάσπαρτα ιστορικά μνημεία της. Αξίζει να επισκεφθείτε το Κάστρο της Αρκαδιάς, την πλατεία της Αρκαδιάς με το χαρακτηριστικό της πλάτανο, τα Δημόσια Λουτρά (χαμάμ), τα καλντερίμια και άλλα ιστορικά μνημεία.  Η Κάτω Πόλη είναι μία σύγχρονη πόλη με εξαιρετική ρυμοτομία και πολλά εμπορικά καταστήματα, καφέ, εστιατόρια, ταβέρνες και παραδοσιακά καφενεία.

Οι κάτοικοι της Κυπαρισσίας ασχολούνται με το εμπόριο, τον τουρισμό και τις αγροτικές εργασίες. Η βασική παραγωγή της περιοχής είναι οι ελιές και τα αμπέλια.

Με ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή, ενδιαφέροντα αξιοθέατα και θαυμάσιες παραλίες προσελκύει πολλούς επισκέπτες κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Ντόπιοι και επισκέπτες μαγεύονται από τους απέραντους ελαιώνες, τα εντυπωσιακά κάστρα, τα ιστορικά μνημεία καθώς και τα γαλαζοπράσινα νερά. Η Κυπαρισσία διαθέτει επίσης υπέροχες παραλίες για κάθε γούστο. Αμμώδης και με βότσαλο, απομονωμένες ή κοσμοπολίτικες. Στις αμμώδης παραλίες βρίσκει καταφύγιο και η χελώνα caretta-caretta. 

Είναι μία πανέμορφη παραθαλάσσια κωμόπολη που αποτελεί το αγροτικό και εμπορικό κέντρο της περιοχής με εξαιρετική ρυμοτομία και όλες τις ανέσεις μιας σύγχρονης πόλης.

Ανακαλύψτε στο anthemionflowers συνθέσεις και μπουκέτα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα που γιορτάζουν.