ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Μέγας Αντώνιος 17/1 | Πολιούχος Βέροιας και Περιστέρι

Ο Μέγας Αντώνιος γεννήθηκε στην Αίγυπτο από πλούσιους και ενάρετους γονείς τους οποίους έχασε σε νεαρή ηλικία. Μετά τον θάνατο των γονιών του πουλάει όλα τα κτήματα και μοιράζει τα χρήματα που πήρε, στους φτωχούς και δυστυχισμένους. 

Ζει ως μοναχός στην περιοχή της Βέροιας, κοντά στην κοιλάδα του ποταμού Αλιάκμονα. Μετά από περίπου 20 χρόνια καταφεύγει σε ένα ερημητήριο και αρχίζει την ασκητική ζωή. 

Είναι άξιο θαυμασμού, ότι παρόλο ο Αντώνιος δεν έμαθε ποτέ γράμματα, αρκετά περιστατικά δείχνουν το σπινθηροβόλο πνεύμα και την εξυπνάδα του. Ο Αντώνιος είχε πολλά χαρίσματα, ενώ απέκτησε και άλλα με την έντονη ασκητική ζωή, την επίμονη προσευχή και τις αυστηρές νηστείες. 

Σε κανέναν Άγιο της Εκκλησίας μας ο διάβολος δεν έκανε τόσες επιθέσεις πειρασμών όσες στον Αντώνιο. Μετά από κάθε πειρασμό ο Αντώνιος προσεύχεται με περισσότερη πίστη. Η νηστεία και η σκληραγωγία γίνεται πιο αυστηρή. Το όνομά του γίνεται ξακουστό. Ο θαυμασμός για την αυστηρή ζωή παρακινεί πολλούς να θέλουν να τον μιμηθούν. Μάθαιναν όλοι πως να αποφεύγουν τους πειρασμούς και πως να πλησιάζουν περισσότερο τον Χριστό.

Ο Αντώνιος έγινε γνωστός όχι από τα συγγράμματα του ή από κάποια τέχνη, αλλά εξαιτίας της θεοσέβειας του. Στη Δυτική παράδοση, ο Άγιος Αντώνιος είναι προστάτης των πασχόντων από δερματοπάθειες, των νεκροθαφτών, των καλαθοποιών και θεραπευτής των ψυχικά ασθενών.

Αποστολή λουλουδιών στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Το Περιστέρι είναι από ένας από τους πιο πολυπληθείς δήμους της Ελλάδας. Σαν χαρακτηριστικό γνώρισμα η πόλη διαθέτει έντονη αστικοποίηση, πυκνή δόμηση και δημογραφική πολυφυλετικότητα. Το Περιστέρι ήταν ένας από τους κύριους προσφυγικούς συνοικισμούς Μικρασιατών και αυτό έχει συμβάλει κατά πολύ στην πολιτιστική του ταυτότητα, καθώς και στη σύνθεση της ανθρωπογεωγραφίας του. Εξαιτίας αυτού, το Περιστέρι έχει ακόμα τη ζεστασιά της παλιάς γειτονιάς. 

Στα χρόνια που ακολουθούν, τα χωράφια του Περιστερίου αντικαθίστανται από κατοικίες, βιομηχανίες και εργοστάσια. Η πληθυσμιακή ανάπτυξή του υπήρξε ραγδαία και σήμερα το Περιστέρι αποτελεί σπουδαίο βιομηχανικό κέντρο και είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος δήμος πανελλαδικά.

Το Περιστέρι διαθέτει μία από τις πιο ζωντανές αγορές για ψώνια της Αθήνας. Στον πεζόδρομο του Περιστερίου θα ανακαλύψετε πολλά καταστήματα για όλα τα γούστα. Μπορείτε να απολαύσετε καφέ, μπύρα και καλό φαγητό στα πανέμορφα μαγαζιά της περιοχής. 

Το καταπράσινο Άλσος Περιστερίου είναι το καμάρι της πόλης και αποτελεί μία καλή επιλογή για μία κυριακάτικη οικογενειακή βόλτα. 

Αποστολή λουλουδιών στην ΒΕΡΟΙΑ

Η Βέροια είναι η πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας στην Κεντρική Μακεδονία. Είναι χτισμένη στους πρόποδες του Βερμίου ανάμεσα σε έλατα, καστανιές, πεύκα και πουρνάρια. Είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ελλάδας. 

Είναι μία πόλη με έντονη παραγωγή φρούτων και λαχανικών εξαιτίας του κάμπου της και είναι γνωστή για την μεγάλη παραγωγή κρεάτων και γαλακτοκομικών προϊόντων. 

Μπορεί κάποιος να θαυμάσει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της πόλης και τις πολλές βυζαντινού ρυθμού εκκλησίες.

Στην Βέροια θα βρείτε το ιστορικό μνημείο "Βήμα του Αποστόλου Παύλου" σημείο όπου δίδαξε ο Απόστολος το λόγο του Χριστού, όπου κάθε Ιούνιο διεξάγονται εορταστικές εκδηλώσεις στην μνήμη του. 

Περιήγηση στην εβραϊκή και χριστιανική συνοικία της πόλης, στην πλατεία του Ωρολογίου, στο καταπράσινο πάρκο Εληάς έως το Πάρκο Αγίων Αναργύρων για έναν ήρεμο περίπατο.

Επισκεφτείτε το Βυζαντινό Μουσείο για να γνωρίσετε την πόλη κατά την Βυζαντινή εποχή και το Αρχαιολογικό Μουσείο για μία πλούσια αναδρομή από την Παλαιολιθική εποχή έως και την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Λίγο έξω από την Βέροια επισκεφθείτε την Βεργίνα όπου ανακαλύφθηκε ο τάφος του Βασιλιά Φιλίππου Β' και θα δείτε το σύγχρονο υπόγειο μουσείο με πλούσια εκθέματα από  την ιστορία της Μακεδονίας.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου είναι το πρώτο οργανωμένο κέντρο στην Ελλάδα και είναι ιδανικό για τους λάτρεις του χιονιού.

Ο κεντρικός πεζόδρομος της Βέροιας με πολλά καφέ, μπαρ και εστιατόρια παρουσιάζει έντονη κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα. 

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις  γαστρονομικές προτάσεις της περιοχής με γευστικές πίτες, ροδάκινα, μήλα, τοπικό τσίπουρο και κρεατικά με αποκορύφωμα το παραδοσιακό ρεβανί της.

Ευχηθείτε χρόνια πολλά στον Αντώνη και στην Αντωνία με λουλούδια. Βρείτε στο κατάστημά μας πανέμορφες συνθέσεις δώρου για τους αγαπημένους σας.