ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ανακαλύψτε ποιο λουλούδι ταιριάζει στο μήνα γέννησης σας

Ψάχνετε να στείλετε το τέλειο δώρο για τα γενέθλια ενός αγαπημένου σας ατόμου; Ανάλογα με τον μήνα γέννησης, διαφορετικά λουλούδια συμβολίζουν μοναδικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες, ώστε να στείλετε ένα δώρο που είναι πρωτότυπο, ξεχωριστό και εξαιρετικό - όπως ακριβώς είναι και οι αγαπημένοι σας.

Ιανουάριος

Γαρύφαλλο (υπερηφάνεια, υγεία και ενέργεια)

Το λουλούδι που συμβολίζει τον μήνα Ιανουάριο είναι το γαρύφαλλο. Θεωρείται ένα από τα παλαιότερα λουλούδια στον κόσμο. Τα γαρύφαλλα τα βρίσκουμε σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και το καθένα συμβολίζει κάτι διαφορετικό. 

  • Το κόκκινο γαρύφαλλο συμβολίζει την βαθιά αγάπη και τον θαυμασμό. 
  • Το ροζ γαρίφαλο δείχνει ότι ο αποστολέας δεν θα ξεχάσει ποτέ τον παραλήπτη. 
  • Το μωβ γαρύφαλλο συμβολίζει την ιδιοσυγκρασία. 
  • Το γαρύφαλλο με ρίγες σημαίνει "λυπάμαι που δεν μπορώ να είμαι μαζί σου".
  • Το λευκό γαρύφαλλο δείχνει την αγνή αγάπη και καλή τύχη.

Το γαρύφαλλο γενικά είναι ένα υπέροχο λουλούδι για να χαρίσετε και να λάβετε! Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για το πώς ονομάστηκε αυτό το λουλούδι. Μία θεωρία λέει ότι προέρχεται από τη λατινική λέξη «incarnation», που σημαίνει την ενσάρκωση του Θεού στη σάρκα. Σύμφωνα με ένα χριστιανικό μύθο, τα γαρύφαλλα μεγάλωσαν από τα δάκρυα της Παναγίας καθώς παρακολουθούσε τον Ιησού να φέρει το σταυρό. Αυτός είναι και ο λόγος με τον οποίο τα γαρύφαλλα συσχετίστηκαν με την μητρική αγάπη. 

Τα γαρύφαλλα παρασκευάζονται σε τσάι βοηθώντας στην μείωση του στρες, την θεραπεία μικρής κατάθλιψης και κόπωσης και την αποκατάσταση της ενέργειας. Το τσάι γαρύφαλλου χρησιμοποιείται επίσης για να μειώσει τον πυρετό και να θεραπεύσει τους πόνους στο στομάχι. Εκτός από το τσάι, το γαρύφαλλο χρησιμοποιείται σε προϊόντα ομορφιάς για την ενυδάτωση του δέρματος, την ελαχιστοποίηση των ρυτίδων και τη θεραπεία των δερματικών παθήσεων. Στην αρωματοθεραπεία, το αιθέριο έλαιο γαρίφαλου είναι χρήσιμο για να ενισχύσει τη διάθεση, να αφαιρέσει αρνητικά συναισθήματα και δημιουργεί μια αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας.

Φεβρουάριος

Ίριδα (πίστη, σοφία, ελπίδα)

Το λουλούδι του Φεβρουαρίου είναι η Ίριδα. Η Ίριδα πήρε το όνομά της από την ελληνική θεά που θεωρείται ότι είναι ο αγγελιοφόρος της αγάπης και χρησιμοποιεί το ουράνιο τόξο για να ταξιδέψει. 

Θα βρείτε ίριδες σε μια ευρεία ποικιλία από όμορφα χρώματα, αλλά αυτά που χρησιμοποιούνται συνήθως σε συνθέσεις και μπουκέτα είναι οι αποχρώσεις του μπλε, μωβ, κίτρινου και λευκού. 

Οι ρίζες της ίριδας χρησιμοποιούνται στη βοτανοθεραπεία, και οι ντόπιοι Αμερικανοί χρησιμοποιούν τις ίνες από τις εξωτερικές άκρες των φύλλων της για να κάνουν γερά  σχοινιά και δίχτυα αλιείας. Οι ρίζες της χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία δερματικών παθήσεων και μερικές φορές χρησιμοποιούνται ως καλλυντικά για την απομάκρυνση των φακίδων από το δέρμα. Η φρέσκια ρίζα της ίριδας χρησιμοποιείται κυρίως σε ξηρή μορφή και λέγεται ότι καταπραΰνει ασθένειες των πνευμόνων, τον βήχα και την βραχνάδα. Είναι το ιδανικό λουλούδια για την κάθαρση του ήπατος.

Μάρτιος

Νάρκισσος, (αγάπη χωρίς ανταπόκριση, άνοιξη)

Ο Νάρκισσος είναι το λουλούδι γέννησης για τον μήνα Μάρτιο! Οι νάρκισσοι (Daffodil) έχουν άνθη σε σχήμα τρομπέτας, σε φόντο αστεριού. 

Υπάρχουν δύο εκδοχές για την προέλευση του ονόματος. Σύμφωνα με την πρώτη το όνομα προέρχεται από τον ωραίο νέο της ελληνικής μυθολογίας τον Νάρκισσο, που ήταν τόσο ερωτευμένος με την αντανάκλασή του ώστε αγνοούσε την φτωχή νύμφη που τον αγάπησε και πέθανε. Το λουλούδι νάρκισσος φύτρωσε εκεί όπου πέθανε. Η άλλη εκδοχή λέει ότι το φυτό πήρε το όνομά του από τις ναρκωτικές ιδιότητές του.

Είναι το λουλούδι που συμβολίζει την αναγέννηση και τις νέες αρχές και είναι σχεδόν συνώνυμο με την άνοιξη. Στην Ουαλία, λέγεται ότι αν εντοπίσετε το πρώτο νάρκισσο της εποχής, οι επόμενοι 12 μήνες θα γεμίσουν με πλούτο. Αποτελεί σύμβολο της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς: Εάν το λουλούδι ανθίσει την πρωτοχρονιά θεωρείται ότι θα φέρει επιπλέον πλούτο και καλή τύχη, για όλη τη χρονιά.

Αυτό το φυτό είναι δηλητηριώδες καθώς περιέχει ατροπίνη. Μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο από παράλυση του κεντρικού νευρικού συστήματος σε ζώα που έχουν φάει το φυτό. Παρά τις τοξικές του ιδιότητες, έχει χρησιμοποιηθεί ως εμετικό για να προκαλέσει εμετό και να καθαρίσει το σώμα. Χρησιμοποιείται στη θεραπεία υστερίας καθώς και σε περιπτώσεις επιληψίας. Τα άνθη του νάρκισσου είναι λιγότερο ισχυρά από τους βολβούς αλλά θεωρούνται ότι είναι αντισπασμωδικά και χρήσιμα στην ανακούφιση του συμφορητικού βρογχικού καταρράκτη στα παιδιά καθώς επίσης και στη θεραπεία επινεφριδιακής δυσεντερίας. Οι νάρκισσοι είναι γνωστά λουλούδια για τη θεραπεία του πρώιμου σταδίου της νόσου του Αλτσχάιμερ. Επίσης το  φυσικό εκχύλισμα από το νάρκισσο έχει ιδιότητες θανάτωσης του καρκίνου.

Απρίλιος

Μαργαρίτα (νεανική αθωότητα, απλότητα)

Οι Μαργαρίτες είναι τα λουλούδια του Απριλίου! Μια μαργαρίτα αντιπροσωπεύει όχι μόνο την ευτυχία, αλλά και την αθωότητα και την αγνότητα. Συνήθως συνδέονται με παιδιά ή νεογνά γι’ αυτό και χρησιμοποιούνται συχνά ως δώρα για τα παιδιά και τους γονείς τους. Αν ψάχνετε για το τέλειο δώρο για κάποιον που μόλις απέκτησε ένα παιδί, τότε ένα μπουκέτο ή μία σύνθεση με μαργαρίτες είναι το τέλειο δώρο. Αυτό το λουλούδι συμβολίζει την παιδική αθωότητα καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι τα παιδιά είναι η ελπίδα μας για ένα καλύτερο μέλλον. 

Οι μαργαρίτες είναι χαρούμενα λουλούδια, καθώς μοιάζουν σαν ένας λαμπρός ήλιος (κεντρικό σημείο της μαργαρίτας) που φωτίζει μέσα από τα σύννεφα (ευαίσθητα πέταλα). Χαρίζοντας ένα μπουκέτο με μαργαρίτες είναι ένα υπέροχο δώρο που θα προσθέσει θετική ενέργεια σε κάθε χώρο. 

Ωστόσο, οι μαργαρίτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως φαρμακευτικά λουλούδια. Τα φύλλα και τα πέταλά της είναι βρώσιμα και μπορούν να παρασκευαστούν ως τσάι για να μαλακώσουν πονόλαιμο, βρογχίτιδα και πόνους στο στομάχι. Οι άγριες μαργαρίτες μερικές φορές μπορούν να καταπραΰνουν τραύματα και ασθένειες στο δέρμα.

Μάιος

Κρινάκι της κοιλάδας (επιστροφή της ευτυχίας, σεμνότητα, γλυκύτητα) 

Σύμφωνα με κάποιους χριστιανικούς θρύλους, τα λουλούδια αυτά ξεπήδησαν από τα δάκρυα της Παναγίας, όταν ο Ιησούς σταυρώθηκε. Ως εκ τούτου, είναι επίσης γνωστή ως ‘δάκρυα της Μαρίας ή τα δάκρυα της Παναγίας’. Λέγεται επίσης ότι τα λουλούδια φύτρωσαν από τα δάκρυα της Εύας όταν διώχθηκε με τον Αδάμ από τον Κήπο της Εδέμ. 

Αυτά τα αρωματικά σε σχήμα καμπάνας, λουλούδια χρησιμοποιούνται σε θρησκευτικές τελετές, παγκόσμιους εορτασμούς, αρώματα και σε κήπους. 

Τα λουλούδια αυτά ονομάζονται και βασιλικά καθώς όταν αποξηραίνονται εκπέμπουν ένα ιδιαίτερο ευχάριστο άρωμα και πωλούνται συχνά σε υψηλές τιμές σε ορισμένα μέρη του κόσμου. 

Θεωρείται ότι αυτό το λουλούδι έχει αρκετά ιατρικά οφέλη όπως η ενίσχυση της μνήμης ή η βελτίωση της ομιλίας. Ωστόσο, όλα τα μέρη αυτού του λουλουδιού είναι δηλητηριώδη και μπορούν να δημιουργήσουν ασθένεια ή παράλυση κατά την κατάποση. Επίσης όταν τα άνθη αναμειγνύονται με αμύγδαλο ή ελαιόλαδο, η έγχυση χρησιμοποιείται ως βασικό έλαιο στην Αγιουρβέδα και την κινέζικη παραδοσιακή ιατρική. Το κρίνο της κοιλάδας χρησιμοποιείται ως διουρητικό, τονωτικό της καρδιάς και ιδανικό για να απομακρυνθούν οι πέτρες στα νεφρά.

Ιούνιος

Τριαντάφυλλο (κλασική ομορφιά, αγάπη)

Ίσως από τα πιο δημοφιλή λουλούδια, το τριαντάφυλλο είναι το λουλούδι του μήνα γέννησης Ιουνίου. Τα τριαντάφυλλα τα βρίσκουμε σε πολλά διαφορετικά χρώματα και ποικιλίες και είναι πάντα ένα διαχρονικό σύμβολο αγάπης, ομορφιάς και ισορροπίας. Από κει και πέρα ανάλογα με το χρώμα του η ερμηνεία του αλλάζει όπως το κόκκινο που συμβολίζει τον έρωτα και το πάθος, το λευκό την αθωότητα και την αγνότητα, το ροζ τα φιλικά αισθήματα και την ευγνωμοσύνη ή τα κίτρινα που για μερικούς συμβολίζουν την  πλατωνική αγάπη ή και για άλλους το μίσος.

Στη μυθολογία, το τριαντάφυλλο συνδέεται με την ελληνική θεά της αγάπης την Αφροδίτη, που συχνά απεικονίζεται να κοσμείται με τριαντάφυλλα γύρω από το κεφάλι, τα πόδια και το λαιμό της. Η πιο συνηθισμένη ερμηνεία είναι ότι το τριαντάφυλλο συμβολίζει μια αθάνατη αγάπη ή μια σχέση που ποτέ δεν θα εξασθενίσει στον χρόνο ή το θάνατο. Στην χριστιανική λαϊκή παράδοση, λέγεται ότι μία τριανταφυλλιά είχε αναπτυχθεί στο χώρο του θανάτου του Χριστού. Το αίμα Του συνδέεται συχνά με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, σε συνδυασμό με τα αγκάθια του συμβολίζει έτσι την τελική θυσία.

Οι καρποί σε συγκεκριμένα είδη τριαντάφυλλων είναι εξαιρετικά υψηλά σε βιταμίνη C. Λόγω αυτού, συχνά παρασκευάζονται μαρμελάδες, ζελέ ή τσάι. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντικαταθλιπτικό, αφροδισιακό και αντιβακτηριακό φάρμακο μεταξύ άλλων. Το έλαιο του τριαντάφυλλου χρησιμοποιείται σε προϊόντα για την προστασία του δέρματος και προϊόντα μακιγιάζ.

Ιούλιος

Δελφίνιο (καλή τύχη, γέλιο, και χαρά)

Το λουλούδι του Ιουλίου είναι το Δελφίνιο. Η ονομασία του προέρχεται από την ελληνική λέξη «δελφίνι» επειδή το φυτό λέγεται ότι μοιάζει με τη μύτη ενός δελφινιού. Με τα καταπράσινα λουλούδια σε σχήμα δελφινιού, το δελφίνιο συμβολίζει μια ανοιχτή καρδιά και μπορούν εύκολα να συνδεθούν με ισχυρά ρομαντικά συναισθήματα. 

Κάθε παραλλαγή χρώματος σε αυτά τα λουλούδια έχει διαφορετικό νόημα. Τα ροζ άνθη συμβολίζουν την τρυφερότητα, τα λευκά άνθη σημαίνουν μια ευτυχισμένη ζωή και τα μωβ άνθη αντιπροσωπεύουν την πρώτη αγάπη ή γλυκιά διάθεση.

Το λουλούδι του χρησιμοποιείται συχνά ως φάρμακο, αλλά σε προσεκτικά μικρές ποσότητες, επειδή έχει τοξικές ιδιότητες. Λέγεται ότι έχει φαρμακευτικές και μαγικές ιδιότητες και έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία οφθαλμικών παθήσεων και του άσθματος. Θεωρείται ότι παρέχει προστασία από κεραυνούς και φέρεται να κρατά μακριά τις μάγισσες. Χρησιμοποιώντας τους χυμούς του σπόρου αυτού του λουλουδιού μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση από το τσίμπημα ενός σκορπιού. Επίσης, η τοποθέτηση του χυμού στα μαλλιά σας μπορεί πραγματικά να καταπολεμήσει ψείρες και κόνιδες. Παλαιότερα ο χυμός αυτών των λουλουδιών χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή μπλε μελάνης.

Το δελφίνιο είναι ένα δηλητηριώδες φυτό που είναι υπεύθυνο για πολλούς θανάτους βοοειδών σε περιοχές όπου αναπτύσσεται, σε βοσκοτόπους. 

Αύγουστος

Γλαδιόλα, (δυνατός χαρακτήρας, αφοσίωση και την προσήλωση στην οικογένεια)

Το λουλούδι του μήνα Αυγούστου είναι η γλαδιόλα. Συμβολίζοντας τη δύναμη και την ηθική ακεραιότητα, οι γλαδιόλες αντιπροσωπεύουν επίσης την ερωτική συνύπαρξη και τη δύναμη του χαρακτήρα. Είναι επίσης το σύμβολο της μνήμης και της τιμής και συχνά περιλαμβάνονται για το λόγο αυτό σε συνθέσεις για κηδείες. Το όνομά της προέρχεται από το λατινικό "gladius" που σημαίνει "ξίφος" καθώς τα φύλλα της μοιάζουν με το σπαθί. Ανθίζουν μεταξύ Ιούλιο και Σεπτέμβριο. Μερικές φαρμακευτικές χρήσεις είναι να θεραπεύσουν τα κρυολογήματα, την διάρροια, την επώδυνη εμμηνόρροια και τη δυσκοιλιότητα. Είναι ιδανικά λουλούδια για τις αντιμυκητιακές ιδιότητές τους.

Σεπτέμβριος

Αστράκι, (γοητεία, υπομονή)

Το Αστράκι είναι το λουλούδι του μήνα Σεπτεμβρίου. Το Άστρο είναι ένα από τα πιο εξωτικά λουλούδια, με μοναδικές ιστορίες που συνδέονται με τα πέταλά του.

Υπάρχουν πολλές ιστορίες σχετικά με την προέλευση του αστέρα. Στην Κίνα, ο αστέρας σημαίνει εμπιστοσύνη. Το όνομα "aster" έχει λατινική προέλευση που σημαίνει "αστέρι". Ο πιο δημοφιλής αρχαίος μύθος εξηγεί πώς δημιουργήθηκαν τα λουλούδια αυτά. Η Παρθένος, γνωστή και ως Astaea, η θεά της αθωότητας διαμαρτύρεται για την αμαρτία στη γη. Τα δάκρυά της έπεσαν σαν αστέρι, καλύπτοντας τη γη με τα αστράκια. Αυτός ο μύθος δίνει φως στην ομορφιά και το σχήμα του λουλουδιού αυτού.

Με την πλούσια υφή τους, τις πλούσιες αποχρώσεις και την ομορφιά των αγριολούλουδων, είναι εύκολο να δούμε γιατί τα αστράκια έχουν σχέση με τις μαγικές δυνάμεις. Στην αρχαιότητα, πίστευαν ότι καίγοντας τα φύλλα στο αστράκι το άρωμά τους θα μπορούσε να απομακρύνει το κακό.

Με την τεράστια ποικιλία σε χρώματα και μεγέθη και την ανθεκτικότητά τους τα λουλούδια αυτά είναι ιδανικά για να συνθέσουν ένα μπουκέτο ή μία κατασκευή για να γιορτάσετε κάθε περίσταση.

Οκτώβριος

Καλέντουλα ή Κατιφές (μακροζωία, έντονο μαγνητισμό, γοητεία)

Με τις πλούσιες, φθινοπωρινές αποχρώσεις τους, τα λουλούδια καλέντουλα είναι το βασικό λουλούδι γενεθλίων του Οκτωβρίου. Επειδή αυτό το λουλούδι δείχνει το ανοιχτό του πρόσωπο μόνο όταν ο ήλιος λάμπει, είναι γνωστό και ως «βότανο του ήλιου» και μπορεί να συμβολίζει το πάθος. Η χρυσή απόχρωση του συμβολίζει την  γενναιότητα και το θάρρος. Από την άλλη προσέξτε γιατί η καλέντουλα μπορεί επίσης να συμβολίζει την υπόγεια σκληρότητα, θλίψη, ζήλια και απληστία!

Σαν αποξηραμένο ή και ως φρέσκια η καλέντουλα μπορεί να δώσει γεύση σε μια σαλάτα. Αυτό το λουλούδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές φαρμακευτικές θεραπείες όπως σε πονοκεφάλους, πονόδοντους, πόνους στο στομάχι, μείωση του πυρετού και κράμπες εμμηνόρροιας. Σε μορφή αλοιφής μπορεί να καταπραΰνει το πρήξιμο από τσιμπήματα εντόμων, στα διαστρέμματα, στον ίκτερο, και σε άλλους ερεθισμούς του δέρματος. Μπορεί επίσης να απαλύνει τα σκασμένα χείλη.

Τα φωτεινά άνθη της καλέντουλας, που κυμαίνονται από χρυσό έως έντονο πορτοκάλι, χρησιμοποιούνται  επίσης για την παρασκευή βαφής για υφάσματα, για καλλυντικά και για τρόφιμα.

Η καλέντουλα, αναφέρεται και ως «χρυσός της Μαρίας», θεωρήθηκε από τους Χριστιανούς ως ιερό λουλούδι, καθώς συνήθιζαν να στολίζουν τις εικόνες των αγίων με γιρλάντες από το λουλούδι αυτό. Αυτά τα υπέροχα λουλούδια κοσμούσαν το άγαλμα της Παναγίας σαν να ήταν ο ήλιος και τα αστέρια που την περιβάλλουν. Στην αρχαιότητα, τοποθετώντας στις πόρτες γιρλάντες με καλέντουλα προστάτευσαν τα σπίτια από το κακό. Μερικοί πιστεύουν ότι η τοποθέτηση αυτών των γιρλαντών κάτω από ένα κρεβάτι θα προκαλούσε στον ύπνο να έχει προφητικά όνειρα.

Νοέμβριος

Χρυσάνθεμο (απόλυτη αλήθεια και πίστη)

Το λουλούδι του μήνα Νοεμβρίου είναι το χρυσάνθεμο. Πολλοί θρύλοι και λαϊκές ιστορίες περιλαμβάνουν αυτό το λουλούδι. Οι Ιάπωνες έχουν ένα φεστιβάλ που γιορτάζει την ομορφιά του χρυσάνθεμου που ονομάζεται «Φεστιβάλ Ευτυχίας»! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το άνθος αυτό συμβολίζει την αισιοδοξία και χαρά. Οι Ιάπωνες το ονομάζουν "Το σύμβολο του ήλιου’’ πιστεύοντας ότι αντιπροσωπεύουν την τελειότητα και ο Κομφούκιος κάποτε πρότεινε να χρησιμοποιηθούν ως αντικείμενο διαλογισμού. Λέγεται ότι τοποθετώντας κάτω από ένα ποτήρι κρασί ένα μόνο πέταλο από αυτό το γιορτινό λουλούδι θα χαρίσει μια μακρά και υγιή ζωή. 

Συμβολισμός αποχρώσεων: Κόκκινο για αγάπη, λευκό για αλήθεια, κίτρινο για την νεανική αγάπη, αλλά γενικά, το Χρυσάνθεμο συμβολίζει τη χαρά και την αισιοδοξία.

Το Χρυσάνθεμο ανθίζει το φθινόπωρο, φέρνοντας χρώμα και φρεσκάδα σε ένα ψυχρότερο κλίμα όταν τα περισσότερα λουλούδια κάνουν ένα διάλειμμα. Συνδεδεμένο με τους νεκρούς, αυτό το λουλούδι είναι δημοφιλές στις κηδείες και πολλοί πιστεύουν ότι τοποθετώντας χρυσάνθεμα μέσα στο σπίτι είναι κακός οιωνός και σημαίνει θάνατο. 

Στην Κίνα από όπου κατάγεται, εκτός από καλλωπιστικό είναι και εδώδιμο λουλούδι. Συγκεκριμένα, υπάρχουν ποικιλίες χρυσάνθεμου των οποίων οι βλαστοί τρώγονται σε σαλάτες, ενώ τα άνθη τους γίνονται ρόφημα, όπως το διάσημο τσάι χρυσάνθεμων.

Δεκέμβριος

Αλεξανδρινό (σεμνότητα και σεβασμός)

Καθώς ο Δεκέμβριος συνδέεται με τα Χριστούγεννα τότε δεν θα μπορούσε να μην είναι το αλεξανδρινό το λουλούδι που αντιπροσωπεύει τον μήνα αυτόν. 

Η ποϊνσέτια ή αλεξανδρινό, γνωστό και ως «αστέρι της Βηθλεέμ», είναι το χαρακτηριστικό λουλούδι με τα κόκκινα φύλλα, που συμβολίζει την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Ήταν πολύ δημοφιλές και σημαντικό φυτό για τους Αζτέκους από τον 14ο έως 16ο αιώνα. Το αποκαλούσαν το «λουλούδι που μαραίνεται στην αγνότητα του». Γι’ αυτούς, το έντονο κόκκινο χρώμα του, είχε δοθεί από τους Θεούς ως υπενθύμιση των θυσιών τους. Διακοσμούσαν τα παλάτια τους με άπειρα αλεξανδρινά και από τα κόκκινα φύλλα του φυτού έπαιρναν την χρωστική ουσία και έφτιαχναν κατακόκκινες βαφές για τα ρούχα τους. Τον γαλακτώδη χυμό που βγαίνει από το κλωνάρια, τον χρησιμοποιούσαν ως φάρμακο για την θεραπεία του πυρετού.

Βρείτε στο ανθοπωλείο anthemionflowers το ιδανικό λουλούδι για να προσφέρετε στους αγαπημένους σας στα γενέθλιά τους και όχι μόνο. Επιλέξτε από μεγάλη γκάμα σε λουλούδια και φυτά για όλα τα γούστα και όλες τις περιστάσεις. Στείλτε δώρα από τα ανθοπωλεία σε όλο τον κόσμο.