ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Λουλούδια για τη γιορτή της γυναίκας

Η 8η Μαρτίου είναι η ημέρα του παγκόσμιου εορτασμού της γυναίκας, μια ημέρα αφιερωμένη στην προσωπικότητα και τους αγώνες της γυναίκας. Η Ημέρα της Γυναίκας, αποτελεί τιμή στους πολλαπλούς ρόλους της γυναίκας, ως μητέρας, συζύγου, εργαζόμενης, ενεργού μέλους της κοινωνίας μας, αλλά και της προσφοράς της στην οικογένεια και στο κοινωνικό σύνολο. Η μέρα αυτή είναι σύμβολο των αγώνων, των θυσιών, αλλά και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου.

Λουλούδια για τη γιορτή της γυναίκας.

Κάθε χρόνο τιμούμε την 8η Μαρτίου, ως ημέρα μνήμης αγώνων του γυναικείου κινήματος, ως ημέρα αποτίμησης των κατακτήσεων των γυναικών και ως αφετηρία νέων στόχων σε κυβερνητικό, πολιτικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο για την ουσιαστική κατοχύρωση της Ισότητας των δύο φύλων σε όλες τις εκφράσεις της ζωής.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών όλου του κόσμου για πάνω από έναν αιώνα.

Στόχος της Ημέρας είναι να μας υπενθυμίσει πως οι γυναίκες πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα με τους άνδρες, σε όλους τους τομείς.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women's Day) καθιερώθηκε ως ημέρα της γυναίκας σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από τις εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διαδήλωσαν ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ήταν μία από τις πρώτες κινήσεις διεκδίκησης δικαιωμάτων από γυναίκες. Στην συνέχεια γυναίκες από διάφορα κράτη απαίτησαν να έχουν δικαίωμα ψήφου, το οποίο πρώτες οι γυναίκες της βρετανικής αποικίας της Νέας Ζηλανδίας απέκτησαν επισήμως το 1893.

Το γυναικείο κίνημα καταγράφεται από πολιτικούς και ιστορικούς αναλυτές ως το πλέον επιτυχημένο, ανατρεπτικό και προοδευτικό κίνημα του 20ου αιώνα. Κατά κοινή ομολογία ο 21ος αιώνας χαράζει ως ο αιώνας της καταξίωσης και της ανάδειξης του κοινωνικού φύλου των γυναικών. Της ανάδειξης που σημαίνει ισοτιμία, ισότητα, συμπληρωματικότητα, αλληλοσεβασμό, ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα και για τα δύο φύλα. Σημαίνει απελευθέρωση των δημιουργικών δυνατοτήτων των γυναικών για την ατομική τους ολοκλήρωση, σε όφελος της κοινωνίας και των δημοκρατικών θεσμών.

Το 1910 η Κλάρα Τσέτκιν, διεθνής αγωνιστική φυσιογνωμία του εργατικού και γυναικείου κινήματος, κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου Συνεδρίου Σοσιαλιστριών στην Κοπεγχάγη, πρότεινε να καθιερωθεί η 8η του Μάρτη "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ". Για να εκφράσουμε "είπε" την αλληλεγγύη και την αγάπη για Ειρήνη που μας ενώνει και να διαδηλώσουμε τη συνεχή διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας". Και ακόμα πρόσθεσε ότι, "την ημερομηνία αυτή πρέπει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να συμπεριλάβουν στις εκδηλώσεις τους και τη διοργάνωση μιας ημέρας των γυναικών, που σε πρώτη φάση θα διεκδικεί το δικαίωμα της ψήφου των γυναικών και η εκδήλωση αυτή θα πρέπει να πάρει διεθνή χαρακτήρα".

Κάθε μέρα είναι η μέρα της γυναίκας. Μια φορά το χρόνο, όμως, την τιμούν ! Στις 8 Μαρτίου γιορτάζει η γυναίκα, η κόρη, η σύζυγος, η μάνα. Η γυναίκα της Ελλάδας, της Ευρώπης, του κόσμου. Η γυναίκα της καριέρας και η νοικοκυρά. Η φίλη, η σύζυγος, η ερωμένη. Σήμερα, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας έχει χάσει το πολιτικό της υπόβαθρο και γιορτάζεται ως έκφραση ανταμοιβής προς τις γυναίκες, με προσφορά λουλουδιών και δώρων. Είναι όμως η Ημέρα της Γυναίκας μία γιορτή μόνο για διασκέδαση; Ή είναι μία γιορτή που θα έπρεπε να μας κάνει να σκεφτούμε πως έχουν φτάσει εδώ που έφτασαν, με πολλούς αγώνες και πως θα διατηρήσουν τα κεκτημένα τους; Σήμερα που οι στατιστικές σε παγκόσμιο επίπεδο καταγράφουν πολύ υψηλά στατιστικά αύξησης βίας εναντίον των γυναικών, εμείς ας στείλουμε τις ευχές μας στις γυναίκες, στην οικογένεια ή εργασία μας που μέσα στις δύσκολες συνθήκες της ζωής που διανύουμε, αγωνίζεται για να εξασφαλίσει στους γύρω της ένα χαμόγελο και έναν καλύτερο κόσμο.

Για να γιορτάσετε αυτή την υπέροχη μέρα, βρείτε online στο anthemionflowers.com φρέσκα, λουλούδια εποχής για την ξεχωριστή γυναίκα στην ζωή σας. Δείξτε στη μητέρα, την αδελφή, τη φίλη, τη συνάδελφο ή τη σύζυγό σας, πόσο ξεχωριστή είναι για εσάς με υπέροχα δώρα, φυτά ή συνθέσεις από το κατάστημά μας. Εκφράστε την συμπάθεια, αγάπη, ευγνωμοσύνη και σεβασμό για τα επιτεύγματα των γυναικών με ένα λουλούδι. Οι τουλίπες και λουλούδια εποχής, όπως φρέζιες, νεραγκούλες και ανεμώνες είναι ιδανικά για την περίσταση, οι ζέρμπερες και τα χρυσάνθεμα είναι τέλεια για τις φίλες σας ενώ τα τριαντάφυλλα είναι ιδανικά για την σύζυγο ή την σύντροφό σας.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!