ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ορχιδέα, ένα λουλούδι με στυλ

H Ορχιδέα είναι ένα λουλούδι που συνήθως επιλέγουμε για να χαρίσουμε σε φίλους και συγγενείς και αν μας το χαρίσουν μας χαρίζει έκπληξη, χαρά και χαμόγελα! Κομψή και αριστοκρατική, μας θυμίζει το σχήμα της πεταλούδας, και διακοσμεί με χάρη κάθε γωνιά του σπιτιού, του γραφείου, του ιατρείου ή όποιου σημείου επιλέξουμε να την στολίσουμε.

Τα διαθέσιμα είδη της ορχιδέας είναι πάνω από 25.000 με πιο κλασικά και αγαπημένα την ορχιδέα Φαλαινόψις, την ορχιδέα vanda blue και άλλα πολλά.  Οι ορχιδέες είναι διαθέσιμες σε πολλά και εντυπωσιακά χρώματα, όπως τα απαλά παστέλ, κρεμ, ροζ, λευκό αλλά και το εντυπωσιακό κόκκινο, το επιβλητικό λιλά, το διαχρονικό μπλε. Αν αν αναζητάτε μια πιο ιδιαίτερη ποικιλία υπάρχουν ορχιδέες με περίεργα χρώματα και σχέδια, όπως οι τιγρέ, οι ριγέ ή με στίγματα αγελάδας. Ακόμη και τα μεγέθη της ορχιδέας ποικίλουν, από μίνι μέχρι και γιγαντιαία λουλούδια.

Όσο για την προέλευσή της είναι και  αυτό ένα μυστήρια καθώς λένε ότι πολλά από τα υπέροχα χρώματα και σχήματα της ορχιδέας που προέρχονται από το τροπικό δάσος.

Η φροντίδα της ορχιδέας
Αν θέλετε να φροντίσετε μια ορχιδέα σε γλάστρα η διαδικασία είναι απλή.
• Χρειάζεται φως, ιδανικά όχι άμεσο ηλιακό φώς, ενώ καλό είναι να την τοποθετείτε κοντά σε ανατολικό παράθυρο.
• Η ιδανική θερμοκρασία είναι μεταξύ 18-28 βαθμούς κελσίου
• Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι ο τρόπος και η συχνότητα ποτίσματος. Το καλοκαίρι μπορείτε  να την ποτίζετε κάθε 1 ή 2 μέρες ενώ τον χειμώνα χρειάζεται πότισμα μόνο 1 φορά την εβδομάδα ή στις 15 μέρες,  ανάλογα το περιβάλλον. Το πότισμα πρέπει να γίνεται πρωί, ώστε τα φύλλα να προλάβουν να στεγνώσουν μέχρι το βράδυ για να αποφευχθεί η πιθανότητα να σαπίσουν.  Όταν ποτίζετε τις ορχιδέες πρέπει να τις ποτίζετε πολύ καλά και να μην τις ξαναποτίζετε μέχρι να στεγνώσουν.

Αν οι ορχιδέες σας είναι σε μπουκέτο:
• Επιλέξτε ένα καθαρό βάζο ή σωλήνα και γεμίστε το με νερό της βρύσης σε θερμοκρασία δωματίου.
• Κόψτε τους μίσχους διαγώνια από 3 έως 5 εκατοστά με ένα καθαρό μαχαίρι ή κλαδευτήρι.
• Μην τοποθετείτε τις ορχιδέες σε άμεση επαφή με το ηλιακό φως ή κοντά στην κεντρική θέρμανση.
• Ανανεώνετε τακτικά το νερό του βάζου σας

Αυτή η κομψή ομορφιά συμβολίζει αγνή φιλία. Όταν ένας Βραζιλιάνος την προσφέρει ως δώρο, δίνει ένα φιλί για κάθε λουλούδι. Στην Ινδία οι ορχιδέες Vanda Blue συμβολίζουν την ειρήνη, και στην Κίνα η Cymbidium αντιπροσωπεύει τη φιλία. Η ορχιδέα ήταν το αγαπημένο λουλούδι  της Jackie Kennedy.

Σήμερα η ορχιδέα μας προσφέρει πολλές δυνατότητες styling και διακόσμησης και χαρίζει ξεχωριστό ύφος στις επιλογές μας.
Συνδυάζουμε λεπτομέρεια από κορμό δέντρου με λευκή ορχιδέα σε λεπτό βάζο και δημιουργούμε μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική πινελιά στον χώρο μας.

Ορχιδέες σε μωβ και λευκό, κρεμαστές σε γλάστρες στον τοίχο ή το ταβάνι.Ορχιδέες Vanda Blue βυθισμένες σε νερό και αναμμένα κεράκια. Ένας ρομαντικός συνδυασμός για χαλαρές στιγμές.Αλλά και σε νυφικό μπουκέτο η ορχιδέα είναι μια πραγματικά αριστοκρατική επιλογή.Θέλετε να στολίσετε την ορχιδέα στον χώρο σας; Θέλετε να την χαρίσετε στους αγαπημένους σας; Στο www.anthemionflowers.gr θα βρείτε τις καλύτερες επιλογές.