ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι μία ξεχωριστή και χαρούμενη περίοδος του χρόνου για μικρούς και μεγάλους. Ένα γιορτινό σπίτι θα σας βοηθήσει να απολαύσετε την ομορφιά της εποχής, γεμίζοντας με χαρά εσάς, την οικογένειά σας καθώς και τους αγαπημένους σας που θα σας επισκεφθούν τα Χριστούγεννα. Μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε χρόνο να διακοσμήσετε το σπίτι σας αλλά μην ανησυχείτε, γιατί παρακάτω θα βρείτε μια σειρά από ιδέες και συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να στολίσετε όμορφα κάθε γωνιά του σπιτιού σας. 

Παλέτα χρωμάτων 

Όταν πρόκειται για την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σας το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε ένα συνδυασμό χρωμάτων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη κόκκινη και πράσινη παλέτα χρωμάτων ή αν θέλετε μια πιο μοντέρνα εμφάνιση, επιλέξτε ασημί και χρυσό χρώμα. Προσθέστε μπλε διακοσμητικά για μεγαλύτερη ένταση στο χώρο σας και αν θέλετε μια πιο κομψή χριστουγεννιάτικη αίσθηση, τότε οι αποχρώσεις του λευκού, σαν το χιόνι, είναι η ιδανική επιλογή. 

Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Τοποθετήστε το αληθινό ή το ψεύτικο δέντρο σας σε μία βάση ή ένα τραπεζάκι και ξεκινήστε με τον στολισμό του με τις γιορτινές μπάλες, στολίδια, φωτάκια, γιρλάντες και φιόγκους στις αποχρώσεις που επιθυμείτε. Αν επιθυμείτε μία πιο μοντέρνα εκδοχή του δέντρου σας τότε χρησιμοποιήστε μία πιο εναλλακτική μορφή στολισμού. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε στολίδια με ζαχαρωτά και αποξηραμένα φρούτα, αναμνηστικές φωτογραφίες ή παλιές χριστουγεννιάτικες κάρτες με ευχές. Μην ξεχάσετε να στολίσετε και το κάτω μέρος του δέντρου σας με την παραδοσιακή φάτνη ή με κουτιά δώρων τυλιγμένα με γιορτινά χαρτιά και κορδέλες.

Παράθυρα και κουρτίνες

Μπορείτε να κρεμάσετε στεφανάκια, κάλτσες σε γιορτινό καρό μοτίβο και άλλα διακοσμητικά πάνω από τις μπαλκονόπορτες και τις κουρτίνες.Αν έχετε παράθυρα, τοποθετήστε μικρά δεντράκια ή διακοσμητικά, φαναράκια με κεριά στο περβάζι για να νιώθουν τα Χριστούγεννα και όσοι βρίσκονται έξω από το σπίτι σας.

Κεριά 

Τα κεριά είναι βασικό στοιχείο της διακόσμησης όλες τις εποχές του χρόνου. Τις ημέρες των εορτών όμως, η φλόγα τους δημιουργεί ένα μυστήριο και μια ζεστασιά. Τοποθετήστε κεριά σε διάφορες γωνιές του σπιτιού σας, και αλλάξτε εσείς και οι αγαπημένοι σας, διάθεση.

Εξωτερική Πόρτα

Τοποθετήστε πλούσιους τόνους ευκαλύπτου, γιρλάντες πεύκου και το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο στεφάνι στην εξωτερική πόρτα του σπιτιού σας. Ένας όμορφος τρόπος για να υποδεχθείτε τους αγαπημένους σας τις ημέρες των εορτών και να τον βάλετε στην εορταστική διάθεση του σπιτιού σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιρλάντες ή γκι και κλαδιά υπέρικουμ σε μία σκάλα ή πάνω σε ένα έπιπλο για να προσθέσετε μία νότα χαράς στην γιορτινή σας διακόσμηση. 

Λουλούδια

Τα λουλούδια είναι πάντα μια κλασική επιλογή για τον στολισμό του σπιτιού σας. Είναι ένας απλός τρόπος να διακοσμήσετε και να προσθέσετε μία νότα φύσης και φρεσκάδας σε οποιοδήποτε τραπέζι ή χώρο. 

Ένα μπουκέτο με φρέσκα λουλούδια, μία σύνθεση σε μοντέρνο ή vintage στυλ, ένα γιορτινό κλαδί τοποθετημένο όμορφα σε ένα βάζο ή ένα φυτό σε γιορτινή απόχρωση θα προσθέσει λίγο από το πνεύμα των Χριστουγέννων σε κάθε δωμάτιο.

Στολισμός γιορτινού τραπεζιού

Οι στιγμές που θα περάσετε στο τραπέζι μαζί με την οικογένεια και τους φίλους σας είναι σημαντικές για τις γιορτές, γι'αυτό το γιορτινό τραπέζι αξίζει να το διακοσμήσετε ανάλογα με την εποχή. 

Τοποθετώντας συνθέσεις με φρέσκα λουλούδια εποχής και πρασινάδες μαζί με κουκουνάρια, αποξηραμένα φρούτα και κανέλες θα σας βοηθήσει να γεμίσετε το σπίτι σας όμορφες μυρωδιές.

Τοποθετήστε γιορτινές πετσέτες με χριστουγεννιάτικα σχέδια και μοτίβα ή βάλτε πετσέτες σε λευκό, κόκκινο και πράσινο χρώμα και προσθέστε γιορτινά διακοσμητικά δεσίματα.

Μία εντυπωσιακή σύνθεση με κεριά θα προσθέσει μία γλυκιά και ζεστή ατμόσφαιρα στο τραπέζι σας αλλά και τη διάθεση σας.

Για να εκπλήξετε τους επισκέπτες σας μπορείτε να τοποθετήστε μεγάλα κουκουνάρια, μεγάλα γυάλινα βάζα γεμάτα εορταστικές γεύσεις όπως καρύδια, γαρύφαλλα, ξυλάκια κανέλας και φρούτα.  

Μπορείτε επίσης να βάλετε γιορτινές μπάλες σε ποτήρια κρασιού. Τοποθετείστε τα ανάποδα μαζί με τις μπάλες και στον πάτο του ποτηριού βάλτε κεράκια. Είναι ένα όμορφος τρόπος για να φωτίσετε ρομαντικά το χριστουγεννιάτικο και να εντυπωσιάσετε. 

Εξωτερικός χώρος

Στολίστε την αυλή, το μπαλκόνι ή την βεράντα σας αυτά τα Χριστούγεννα και εντυπωσιάστε φίλους, γείτονες και περαστικούς. 

Πρώτα από όλα τοποθετήστε φωτάκια στα κάγκελα, περιμετρικά των παραθύρων και της πόρτας και στις γλάστρες με τα φυτά. Το αποτέλεσμα θα είναι μαγικό και γιορτινό. Επιλέξτε φωτάκια κατάλληλα για εξωτερικούς χώρους. Με τον τρόπο αυτό θ’ αποφεύγετε τυχόν ζημιές και θα είστε σίγουροι για την ασφάλεια του σπιτιού σας.

Προσθέστε λίγη από την μαγεία των εορτών βάζοντας χριστουγεννιάτικες μπάλες και διακοσμητικά σε διάφορα χρώματα στις γλάστρες σας και αμέσως το μπαλκόνι σας θα μεταμορφωθεί σε ένα μαγευτικό τοπίο.

Διακοσμήστε όμορφα μία σκοτεινή γωνία της βεράντας ή του κήπου σας τοποθετώντας ένα στολισμένο και φωτισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο. 

Αν ψάχνετε για μια φρέσκια και ευωδιαστή λύση για να στολίσετε το σπίτι σας τότε επιλέξτε ένα όμορφο εορταστικό μπουκέτο με γιορτινά λουλούδια από τη χριστουγεννιάτικη συλλογή μας. Είτε επιλέξετε πανέμορφα λουλούδια εποχής, είτε ένα φυτό όπως κυκλάμινο, αλεξανδρινό και αμαρυλλίδα, είτε το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι σίγουρο ότι θα ομορφύνετε το σπίτι σας για εσάς και τους αγαπημένους σας για όλες τις ημέρες των εορτών. 

 

anthemionflowers